Gerlinda van den Berg

Gerlinda van den Berg (1983) begon haar muzikale loopbaan op 12- jarige leeftijd met pianospelen. Ze kreeg les van Herman Riphagen uit Heerde die haar opleidde tot een studie aan het conservatorium. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en het Brabants conservatorium waar ze in 2005 afstudeerde als Docerend Musicus bij Joop Albracht. Ook studeerde ze af in de specialisatie kamermuziek.
Naast pianospelen begon ze op haar 13e met het bespelen van de panfluit. Ze volgde lessen bij Gerard Rijken van Olst en studeerde verder bij Noortje van Middelkoop. Omdat de panfluit een volksinstrument is van roemeense afkomst, heeft ze zich ook georiënteerd op deze muziek. Ze kreeg daarbij les van de roemeense virtuoos Nicolae Pîrvu.
Momenteel verdiept Gerlinda zich vooral in de klassieke speeltechnieken op de panfluit en wordt regelmatig gecoached door Matthijs Koene.
Door het bespelen van twee verschillende instrumenten is Gerlinda een veelzijdig musicus geworden. Ze musiceert in een aantal duo’s, werkt samen met diverse musici en geeft concerten in binnen- en buitenland. Ook heeft ze verscheidene CD’s op haar naam staan.
Gerlinda volgde enkele masterclasses waaronder het ‘Internationale Sommercampus’ in Rostock en de ‘Internationale masterclass voor liedduo’s’ aan het Conservatorium van Amsterdam bij Rudolf Jansen en Andreas Schmidt.
Tevens is Gerlinda als docente muziek - en ckv verbonden aan het Driestar College in Gouda. In 2010 behaalde ze haar diploma als Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Voor meer informatie over haar activiteiten: www.gerlindavandenberg.nl

Gerlinda van den Berg
217