Curriculum vitae
Harm Hoeve
Organist, componist en dirigent

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers", aldus een recensie van Jan van ‘t Hul. 

Na lessen aan de muziekschool in Zwolle ging Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) naar het conservatorium, eveneens in deze stad. Bij Harm Jansen studeerde hij orgel. Deze studie werd bekroond met de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook studeerde hij kerkmuziek en piano. Aan de Internationale Zomer Academie in Haarlem volgde hij lessen bij Piet Kee en Guy Bovet.

In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een drietal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd's en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.

In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

Harm Hoeve 2016 Nijmegen
210