Nieuws
Diamond Line

Toen Harm Hoeve vorig jaar op Tweede Paasdag een samenzangmiddag én concertavond in de Dom te Utrecht organiseerde, waren de mannen van Excellent Recordings erbij om een cd op te nemen van het middagprogramma.

Toen de opname-installatie toch stond, werd spontaan besloten om dan tussen de concerten door ook nog een orgel-cd op te nemen. Dus at Hoeve in allerijl een broodje en produceerde hij en passant nog een cd. Die achtergrondinformatie maakt de cd, die toch al van hoge kwaliteit is, nog eens extra interessant.

De cd werd afgelopen augustus al door Hoeve gepresenteerd, maar is midden in de Lijdenstijd relevanter dan ooit: deels door de opname op Tweede Paasdag bevat hij namelijk een aantal passie- en paasliederen bij uitstek.

Op de cd, die in de Diamond-lijn met topproducten van Excellent Recordings verscheen, laat Hoeve zich kennen als een bekwaam organist die ogenschijnlijk voor de vuist weg een cd kan opnemen. De muziek klinkt bevlogen en zit technisch goed in elkaar. Het resultaat mag er dan ook zijn: een combinatie van klassieke en geestelijke werken, fraai opgenomen en keer op keer de moeite van het beluisteren waard. De enkele liederen rond de Lijdenstijd maken de cd net wat minder relevant als Pasen voorbij is, maar vervelen doet de cd ook in de zomer niet.

Recensie: Pieter Beens - Veluwse kerkbode

Harm Hoeve Domkerk_Utrecht_bestelmuziek.nu
187