Nieuws
Diamond Line

Op zaterdag 29 april presenteren sopraan Donij van Doorn en organist Arno van Wijk een nieuwe dubbel-CD met liederen voor sopraan en orgel van Alphons Diepenbrock en Hendrik Andriessen. Deze presentatie zal tijdens een feestelijk concert plaatsvinden in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg 1-3 in Jutphaas. Het concert begint om 16.00 uur, entree is gratis (met een vrijwillige bijdrage na afloop). Tijdens dit concert wordt een aantal liederen van deze CD uitgevoerd. Na het concert is de CD te koop voor 20 euro.

Alphons Diepenbrock en Hendrik Andriessen kunnen worden beschouwd als twee grote namen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Beide zijn belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de muziek in Nederland, zowel instrumentaal maar ook zeker vocaal.

Zowel Diepenbrock als Andriessen hebben veel liederen geschreven. Sopraan Donij van Doorn en organist Arno van Wijk hebben de liederen met orgelbegeleiding bij elkaar gebracht en op CD uitgebracht. Een groot aantal liederen wordt zelden of nooit uitgevoerd en is zelfs nog nooit eerder opgenomen. De opnames vonden plaats in de Sint Catharinakathedraal in Utrecht, de kerk waar Hendrik Andriessen lange tijd organist en dirigent is geweest.

De CD is ook te bestellen voor 20 euro (excl. verzendkosten) via www.arnovanwijk.nl/cd-mystique of via contact@musicamixtura.nl.

Presentatieconcert POSTER
187