Nocturnes

Nocturnes, Carol Ruiz

Deze cd neemt ons op een droomreis met nocturnes voor piano van verschillende componisten van alle tijden. Van traditionele romantisch zoals Field en Chopin tot postromantisch zoals Faure, een jonge Debussy en Scriabin. Maar ook Satie, de catalaanse Mompou en Blancafort, een de jonge Spaanse de Falla en zelfs de Nederlander Andriessen

Voor € 14,95

1. Nocturne n6 "Cradle song" , J.Field
2. Nocturne n1 op.9, F.Chopin
3. Nocturne n2 op.62, F.Chopin
4. Nocturne n4, G.Fauré
5. Nocturne, C.Debussy
6. Nocturno, M. de Falla
7. Nocturne "for the left hand ", A. Scriabin
8. Nocturne n3, E.Satie
9. Nocturn n1, M.Blancafort
10. Nocturn, F.Mompou
11. Nocturne, J. Andriessen

Carol is geboren in Barcelona en woont sinds 2004 in Nederland. Ze kwam naar Nederland om haar Masters te behalen aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht met Alan Weiss. Na haar Masters eind-examen kreeg ze als beoordeling “tremendous artistic possibilities”.

De passie van Carol ligt in het continu luisteren en de zoektocht naar het perfecte legato en de mooiste adembenemende klank.

Carol is op dit moment een succesvolle solo pianist, pianodocente en begeleider van muzikanten in Utrecht en Woerden (Nederlands). Ze is actief als pianiste en in de kamermuziek beld met haar Duo Marcet-Ruiz (piano en viool) en Sax-piano (saxofoon en piano). Zij is ook coorepetitor van de Opera Gezelschap “Opera Viva” in Woerden en andere projecten in samenwerking met Stichting Voiceactually en Stichting Groene Hart. Recentelijk heeft ze meegedaan in een “mini Opera” “de Waterprins”. In 2014 heeft ze meegedaan aan een CD opnamen van de Chopin Nocturnes project door Radio 4 en Excellent Recordings. Haar eerste solo CD “Nocturnes” komt in november 2017 uit

Als onderdeel van het CEP (Centrum voor Pianostudies) wil zij het sociale aspect van muziek bevorderen, door middel van huisconcertseries in Utrecht bij Tuinwijkhuisconcertserie.

Technische specificaties opname:

  • High resolution 24bit 88.2kHz -
  • Microfoons: DPA 4006 (gemodificeerd door Rens Heijnis).
  • Microfoonvoorversterker: Merging Hapi
  • Software: Cubase en Wavelab.
  • Kabels:Van den Hul
  •  
  • Carol Ruiz_Diamond line_piano
  • Carol Ruiz_Diamond line_piano 2
194