Curriculum vitae
Vincent de Vries
Organist - Zuid Korea

Vincent de Vries, geboren in 1969 te Scheveningen, kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent de Vries ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma ”Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling  Green University (Ohio, U.S.A.) te studeren voor de titel ”Master of Music”. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het ”performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de Univer-sity of Texas at Austin werd Vincent de Vries Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas).

Sinds september 2010 is Vincent de Vries benoemd tot ”Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de ”Yonsei University” in Seoul, een van de meestvooraanstaande Universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan Universiteiten in Amerika en Azië.

Op zijn 15e jaar maakte Vincent de Vries 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 9 CD’s: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Lux), St. Gudula Rhede (D) en St. Aposteln Keulen. Tevens maakte Vincent de Vries 5 CD’s bij MSR Classics (piano/harpsichord).

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent de Vries in 2003 door de Société Académique ”Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.

Vincent de Vries
211