CV

Wouter van der Wilt studeerde hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman. In 2008 behaalde hij zijn bachelordiploma cum laude. Zijn masterdiploma volgde in 2010. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg.

Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ludger Lohmann middels een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Wouter nam deel aan diverse masterclasses, onder andere bij Michael Radulescu, Lorenzo Ghielmi, Leo van Doeselaar, Loïc Mallié, Margaret Phillips, Peter Planyavsky, Jos van der Kooij en Guy Bovet.

Wouter won verschillende prijzen op diverse concoursen, o.a. in 2009 en 2011 de eerste prijs op het nationaal improvisatieconcours in Amsterdam. In 2010 werd hij benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen.  In 2013 verscheen zijn cd ‘Sonata da Chiesa’, met werk van Bach, Bruhns, Krebs, Mendelssohn, Distler, Schoonenbeek, Beekman en improvisatie.

Neem ook eens een kijkje op zijn youtube kanaal, waar regelmatig nieuwe video’s worden geüpload of ga naar het overzicht op deze website

In september 2017 werd Wouter benoemd als improvisatie docent aan het Fontys Conservatorium (Academy for Music and Performing Arts) in Tilburg

Wouter van der Wilt
223